Tidigare införda reportage

Till Hemsidan


Sidan skapades 16 augusti  2009


Samhällsföreningen bygger
Dansbana och scen

Det är nu tredje sommaren som aktivitetsparken belägen intill vägverkets populära rastplats Rudastoppet vid bensinmacken är öppen. I år har vi utökat aktiviteterna med att bygga en dansbana och scen. Vi hoppas att denna satsning skall locka samhällets invånare och andra att arrangera olika slags aktiviteter och uppträdande, fester och danser.

Dansbanan har tidigare funnits i Ruda Lund där idrottsföreningen tidigare under många år arrangerade en sommarfest. Nu är denna epok slut och samhällsföreningen fick en förfrågan om de ville överta banan och placera den i aktivitetsparken. Ideella krafter har nu lagt ut den i parken och byggt en scen, även denna av återvunnet material. Invigning planeras till den 16 augusti..

(Du kan klicka på bilderna för att se dem i större storlek)

Aktivitetsparken har blivit den populära rastplats som vi hoppades vid projekteringen för tre år sedan. Det gynnar handel och service i samhället och kanske lockar någon att bosätta sig på orten.

 

Här håller samhällsföreningen styrelsemöte i parken en varm och solig sommarkväll.

Arbetet med scenbygget pågår. Det blev många arbetstimmar nedlagda på bygget under den soliga och varma vecka 31.

Några föredrog skuggan under den stora sälgen.

Invigning av dansbanan skedde den 16 augusti med tal av samhällsföreningens v ordf och  musik av ungdomar. Dessförinnan hade Jonas Högquist som representant för kommunen klippt bandet till scenen

Efter invigningen kunde man köpa grillad korv och bli bjuden på Rudas längsta rulltårta som MajLis i samhällsföreningen hade bakat