Tidigare införda reportage

Till Hemsidan


Sidan skapades 10 juni  2007 


Samhällsföreningen bygger
Aktivitetspark

Ruda börjar få en ny attraktion i form av en aktivitetspark. Den är belägen intill vägverkets populära rastplats Rudastoppet vid bensinmacken. Ambitionen är att under sommaren fylla parken med aktiviteter för alla åldrar. Vi vill att barn och ungdomar, medelålders och äldre skall finna något intressant att roa sig med en stund.

Vi hoppas också att fler förbipasserande skall stanna och ta det lugnt en stund, fika i den vackra björkhagen, sköta toalettbestyr och roa sig. Det kommer att finnas lämpliga aktiviteter såväl för åktrötta barn med spring i benen som stillsammare klurigheter för äldre. Planera ditt stopp på resan vid Aktivitetsparken i Ruda och ta del av traktens attraktioner.

Arbetet med parken mjukstartade i mitten av maj med att konsultera ungdomarna i skolan om önskemål och synpunkter. En del arbete pågår och det börjar synas att projektet är igång. Uppbyggnaden utförs av ideella krafter och kommer pågå under sommaren i den takt som tiden medger.

(Du kan klicka på bilderna för att se dem i större storlek)

Lekplats för de mindre med gungor, sandlåda, bollhus mm. När det finns personal på plats kan man låna olika sommarspel som krocket. plockepinn, boccia, kubb, hästskokastning. badminton mm.

 

Bilden visar en del av "intenuddamarkenbanan" som löper runt ett stort område av parken med spännande passager.

Här byggs en bana för beachvollyboll. Till vänster om denna anläggs en gräsplan för olika bollspel. 

Det gamla lusthuset rustas upp och en damm anläggs för vacker utsikt. I bakgrunden syns Rudahagarna som sköts med betesdjur på gammalt sätt.och är omtalade för sin rika flora.

En cykelbana med kullar och hinder är det också tänkt det skall bli. Även bra för små ben med mycket spring i.

Även om det är mycket kvar att göra finns det redan nu anledning att stanna i Ruda. Välkommen till vår aktivitetspark!