Tidigare införda reportage

Till Hemsidan


Sidan skapades 15 juni  2003 


Fotbollsgolf invigning

Ruda har fått en ny attraktion i form av en bana för fotbollsgolf. Den ingår i en serie banor som anläggs av Bennys Fotbollsgolf över hela Skandinavien. Söndagen den 15 juni -03 invigdes banan av kommunalrådet Solweig Ekh. Extra glans åt invigningen gav de kända fotbollsspelarna Benno Magnusson och Ralf Edström som utmanade lag från kommunens fotbollsklubbar.

Intresset var stort för invigningen och den efterföljande turneringen. Ca 300 personer hade mött upp då första bollen kom i spel. Principen för spelet är att sparka en fotboll förbi olika hinder fram till ett hål eller få bollen att hamna på ett speciellt sätt i uppsatta mål. De 12 banorna är utplacerade på åkern bakom Rudastoppet.

Det är Samhällsföreningen i Ruda som har dragit igång satsningen på fotbollsgolf och de kommer också att driva och sköta banan. För det ändamålet har införskaffats en kioskbyggnad som har satts upp i anslutning till banan

(Du kan klicka på bilderna för att se dem i större storlek)

Mats Magnusson från Marknadsträdet/Bennys fotbollsgolf och Solweig Ekh delar på högtalarutrustningen vid invigningstalet.

Invigningssparken på väg genom det första tillfälliga hindret, ett lättrivet papper.
Ruda IF:s utmanande lag i förgrunden presenteras under överinseende av "idollaget" med Solweig, Ralf och Benno.
Benno och Ralf tillsammans med Högsby IK:s lag som senare vann tävlingen.
Tävlingen har börjat och lagledaren i "idollaget" gör den första utsparken.

Tävlingen pågår en dryg timma och avslutas med prisutdelning.